Znáte to, občas zkrátka máte chuť si odpoledne dát kávu a k tomu něco sladkého. A tyhle BeBe řezy jsou jednoznačně dobrá volba.
Ingredience: 2 vejce, 80 g cukru krupice, 80 g hladké mouky, 1 lžíce oleje, 1 balení klasických BeBe sušenek
Na krém: 500 ml mléka, 1 sáček vanilkového pudinku, 75 g másla, 1 vanilkový cukr, 2 lžíce moučkového cukru
Na polevu: 1 balení čokolády na vaření, trochu mléka
Postup: Nejprve si připravíme krém. Z mléka, pudinkového prášku a moučkového cukru uvaříme pudink dle návodu na obalu. Ještě do horkého pudinku vložíme máslo a vanilkový cukr a mícháme, dokud se obojí nerozpustí a nevznikne hladký krém. Necháme vychladnout. Mezitím v míse vyšleháme bílky s cukrem do tuhého sněhu. Zašleháme jeden po druhém žloutky a lžíci oleje. Nakonec už vařečkou jemně vmícháme mouku. Těsto přendáme do obdélníkového pekáčku s vyšším okrajem (ne na plech) vyloženým papírem na pečení. Stěrkou rovnoměrně rozprostřeme a dáme péct do trouby při 200 °C na cca 8 minut. Necháme vychladnout a poté potřeme připraveným krémem. Na pudinkovou vrstvu nanášíme pravidelně BeBe sušenky. Nakonec potřeme polevou – čokoládu necháme v mikrovlnce rozpustit a zředíme mlékem, aby měla lepší konzistenci na roztírání. Dáme do lednice a necháme alespoň 2 hodiny uležet (klidně i přes noc), aby Bebe sušenky zvláčněly a krém ztuhl.
Zdroj: https://www.mamincinyrecepty.cz/moucniky-na-plechu-rezy/be-be-rezy
Poznámky:
- V původním receptu je všech ingrediencí dvounásobné množství a buchta se peče na plechu. Protože jsme doma jenom dva, naučila jsem se buchty péct v pekáčku s vyšším okrajem a jen s polovičním množstvím. Pokud tedy čekáte návštěvu, klidně nakupte všeho dvakrát tolik, po buchtě se jen zapráší.
- Aby Bebe sušenky lépe zvláčněly, potřu je občas před nandáním polevy trochou mléka nebo rumu.
- Buchta je výborná v kombinaci s kávou a poprášená mletou skořicí.