mary.ko@seznam.cz

Bílý jogurt s ovocem a medem

10.04.2016 14:13

Další tip na snídani – výběr jogurtu v tomto případě nepodceňujte, hraje tu hlavní roli!

Ingredience: 2 bílé jogurty (ideálně řeckého typu), 100 g mraženého lesního ovoce, 4 lžíce medu, mletá skořice na ozdobu

Postup:  Ovoce necháme buď přes noc, nebo pár hodin povolit v lednici, případně použijeme čerstvé. Jogurt přendáme do misek, na něj navršíme ovoce a pokapeme medem. Na závěr poprášíme mletou skořicí a ihned podáváme.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Množství je pro 2 osoby.
  • Jogurt můžete ozvláštnit i nasucho opraženými ořechy nebo klasickými ovesnými vločkami.
  • Jak je již zmíněno na začátku receptu, v tomto případě vyberte opravdu kvalitní bílý jogurt, v nejlepším případě by mělo jít o hustý jogurt řeckého typu, ve kterém vám zůstane stát lžíce. Pokud se vám ho nepodaří sehnat, nezoufejte, můžete nechat klasický jogurt přes noc „vykapat“. Stačí, když ho přendáte do cedníku vyložený suchou čistou utěrkou a pod cedník dáte mísu, kam bude moct odkapávat syrovátka. Jogurt dejte tímto způsobem přikrytý do lednice a nechte ho tam přes noc, ráno v utěrce objevíte řecký poklad :)
  • Ovoce může být samozřejmě i čerstvé, ale vycházím z toho, že mražené je dnes běžně k sehnání a je pohodlné si vzít pouze určité množství z mrazáku. Nicméně recept je velmi variabilní a ovoce můžete kombinovat a vybírat jakýmkoliv způsobem.