mary.ko@seznam.cz

Bramborová tortilla

28.08.2012 14:38

Něco letního ze Španělska…

Ingredience: 1 kg moučnatých brambor, 200 g cibule, 4 stroužky česneku, 10 vajec, 1 smetana ke šlehání, sůl, pepř, olivový olej

Postup: Brambory oloupeme a povaříme 12 minut v osolené vodě. V pánvi na olivovém oleji opečeme cibuli nakrájenou na proužky, pak přidáme na plátky nakrájený česnek a mícháme cca 2 minuty. Dno pekáče pokryjeme vrstvou na plátky nakrájených brambor, osolíme, opepříme, přidáme třetinu cibule a takto pokračujeme až do spotřebování surovin, končíme bramborami. Prošleháme 10 vajec, smetanu, sůl, pepř a nalijeme na brambory. Pečeme 35 – 40 minut, až tortilla zezlátne.

Zdroj: Časopis Apetit speciál – Středomořská kuchyně, minikniha receptů, str. 5

Poznámky:

  • Pokud se neobejdete bez masa, přidejte do tortilly trochu slaniny, kterou opečte spolu s cibulí a česnekem na pánvi.
  • Tortilla by se správně měla péct v pánvi, která se dá dát do trouby, ale postačí vám jakýkoliv pekáček.
  • Protože mi 10 vajec přišlo zbytečně moc, dala jsem jich do tortilly pouze 8 a bohatě to stačilo.