mary.ko@seznam.cz

Celerový pekáček s nivou o ořechy

24.11.2012 13:50

Jídlo ohromí hlavně toho, kdo má rád celer, ale zachutnat může i celerovým nováčkům.

Ingredience: 1 velká bulva celeru, 300 ml zeleninového vývaru, 100 g nivy, hrst nasekaných vlašských ořechů, sůl, pepř

Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Celer oloupeme, rozdělíme na čtvrtiny a nakrájíme na velmi tenké plátky. Osolíme, opepříme a rozprostřeme do pekáčku. Zalijeme vývarem a pečeme asi 45 minut, nebo dokud nebude celer měkký. Potom posypeme ořechy a rozdrobenou nivou a zapečeme ještě 15 minut dozlatova.

Zdroj: Časopis Apetit – říjen 2010, str. 61

Poznámky:

  • V časopise je recept uveden spíše jako chuťovka, nicméně já si na něm pochutnala i jako na hlavním jídle.
  • Jídlo můžete podávat samotné, ale i s bramborami nebo s pečivem.