Jídlo ohromí hlavně toho, kdo má rád celer, ale zachutnat může i celerovým nováčkům.
Ingredience: 1 velká bulva celeru, 300 ml zeleninového vývaru, 100 g nivy, hrst nasekaných vlašských ořechů, sůl, pepř
Postup: Troubu předehřejeme na 180 °C. Celer oloupeme, rozdělíme na čtvrtiny a nakrájíme na velmi tenké plátky. Osolíme, opepříme a rozprostřeme do pekáčku. Zalijeme vývarem a pečeme asi 45 minut, nebo dokud nebude celer měkký. Potom posypeme ořechy a rozdrobenou nivou a zapečeme ještě 15 minut dozlatova.
Zdroj: Časopis Apetit – říjen 2010, str. 61
Poznámky:
- V časopise je recept uveden spíše jako chuťovka, nicméně já si na něm pochutnala i jako na hlavním jídle.
- Jídlo můžete podávat samotné, ale i s bramborami nebo s pečivem.