mary.ko@seznam.cz

Citronové špagety

23.08.2012 12:55

Ideální letní jídlo, jen uvaříte špagety, smícháte přísady na zálivku a je hotovo.  

Ingredience: 1 balení špaget, 3 citrony (nejlépe bio), 80 ml olivového oleje, 1 stroužek česneku, 80 g strouhaného parmazánu, hrst bazalkových lístků, sůl, pepř

Postup: Špagety uvaříme dle návodu na obalu, nejlepší jsou al dente neboli na zkus. Citrony dobře omyjeme a nastrouháme z nich do misky kůru. Do misky dále přidáme 125 ml citronové šťávy vymačkané z citronů, olivový olej, rozmělněný stroužek česneku, parmazán, sůl a pepř.  Vzniklou zálivku smícháme s právě uvařenými špagetami a navrch přidáme čerstvou bazalku.

Zdroj: Časopis Albert v kuchyni - srpen 2010, str. 25

Poznámky:

  • Tyto špagety jsou pravým zástupcem italské kuchyně, která je svěží, lehká a používá pouze základní a čerstvé suroviny. Jiné špagety se smetanovým základem jsou již „nepravá“ italská kuchyně, kterou si upravily a převzaly všechny ostatní země a bohužel postupem času i Itálie samotná.