Můžete je podávat jako přílohu nebo je sníst jen tak samotné.
Ingredience: 1 kg gnocchi, 2 stroužky česneku, svazek pažitky, svazek petrželky, 4 lžíce piniových oříšků, 4 lžíce strouhaného parmezánu, 1 biocitron, olivový olej (cca 8 lžic), sůl, pepř
Postup: Pažitku i petrželku nakrájíme nadrobno. Citron omyjeme, ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Oříšky nasucho opražíme v pánvi a také nasekáme nadrobno. V misce smícháme bylinky, oříšky, prolisovaný česnek, parmezán, citronovou kůru, olej sůl, pepř a podle chuti i citronovou šťávu. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, slijeme a smícháme s hotovým pestem.
Zdroj: Časopis Apetit – říjen 2010, str. 31
Poznámky:
- S citronovou šťávou opatrně, raději ji přidávejte po jednotlivých lžících a pokaždé pesto ochutnejte.
- Pokud gnocchi podáváte jako hlavní jídlo, doporučuji je ještě na talíři posypat dalším parmezánem.
- Na obrázku jsou gnocchi s tuňákovými placičkami, viz moje další recepty.