mary.ko@seznam.cz

Citronovo-pažitkové gnocchi

04.04.2013 17:04

Můžete je podávat jako přílohu nebo je sníst jen tak samotné.

Ingredience: 1 kg gnocchi, 2 stroužky česneku, svazek pažitky, svazek petrželky, 4 lžíce piniových oříšků, 4 lžíce strouhaného parmezánu, 1 biocitron, olivový olej (cca 8 lžic), sůl, pepř

Postup: Pažitku i petrželku nakrájíme nadrobno. Citron omyjeme, ostrouháme z něj kůru a vymačkáme šťávu. Oříšky nasucho opražíme v pánvi a také nasekáme nadrobno. V misce smícháme bylinky, oříšky, prolisovaný česnek, parmezán, citronovou kůru, olej sůl, pepř a podle chuti i citronovou šťávu. Gnocchi uvaříme dle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě, slijeme a smícháme s hotovým pestem.  

Zdroj: Časopis Apetit – říjen 2010, str. 31

Poznámky:

  • S citronovou šťávou opatrně, raději ji přidávejte po jednotlivých lžících a pokaždé pesto ochutnejte.
  • Pokud gnocchi podáváte jako hlavní jídlo, doporučuji je ještě na talíři posypat dalším parmezánem.
  • Na obrázku jsou gnocchi s tuňákovými placičkami, viz moje další recepty.