mary.ko@seznam.cz

Cizrnovo-rukolový salát s tuňákem a vejci

25.06.2013 11:22

Sytý a výborný salát, přidejte k němu opečenou bagetku a máte hotovou večeři.

Ingredience: 1 plechovka cizrny, 2 plechovky tuňáka, rukola (pro 4 osoby cca 4 hrsti), 4 jarní cibulky, 4 lžíce citronové šťávy, majonéza, 4 vejce sůl, pepř

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo, oloupeme a necháme vychladnout. Ve velké míse smícháme tuňáka, cizrnu a rukolu. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka a přidáme do mísy. V jiné misce smícháme dvě až tři lžíce majonézy, citronovou šťávu a podle chuti i sůl a pepř. Ochucenou majonézu pečlivě promícháme s ostatními ingrediencemi a můžeme podávat. Navrch každé porce dáme na čtvrtiny rozdělené vajíčko.

Zdroj: Časopis Albert v kuchyni, červenec 2012, str. 14

Poznámky:

  • Uvedené množství je pro 4 osoby, salát doporučuji podávat čerstvý, jinak by nebyl dobrý.
  • Jak je již zmíněno výše, přidejte ke každé porci malou bagetku a salát vám bohatě poslouží jako hlavní chod.