Čokoládová klasika, se kterou budete vždycky slavit úspěch!
Ingredience: 225 hladké mouky, 55 g kakaa, 1 lžíce prášku do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, špetka soli, 115 g moučkového cukru, 150 g hořké čokolády, 2 vejce, 250 ml mléka, 85 g másla
Postup: Máslo rozpustíme a necháme vychladnout. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, kakao, skořici, sůl a nakonec cukr. Přidáme nasekanou hořkou čokoládu a vše promícháme. V jiné míse prošleháme vejce s mlékem a vychladlým máslem. Vaječnou směs vlijeme do mísy a pomalu mícháme, aby se všechny složky spojily. Těsto nalijeme do připravené formy vyloženou muffinovými košíčky a pečeme v troubě při 200 °C cca 20 minut. Necháme vychladnout, pocukrujeme a podáváme.
Zdroj: Teeová,S.: 1 těsto, 100 muffinů, 1. vydání. Praha: nakladatelství Slovart 2009, str. 55
Poznámky:
- Čokoládu je nejlepší vzít s co největším podílem kakaa, ale při nejhorším lze použít i klasickou čokoládu na vaření.
- Máslo je možné nahradit cca 6 lžícemi slunečnicového oleje.
- Muffiny raději hlídejte, každá trouba totiž peče trochu jinak a mohly by se vám připálit.