Napůl teplý, napůl studený a se sladkokyselou zálivkou, zkrátka výborné…
Ingredience: 250 g třešňových rajčátek, 1 konzerva bílých fazolí, 10 dkg choriza, 1 červená cibule, 2 velké hrsti salátových lístků, 1 lžíce balzamikového octa, 1 lžíce medu, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Rajčátka omyjeme, rozkrojíme je napůl a řeznou stranou nahoru je dáme do pekáčku. Osolíme, opepříme, pokapeme olivovým olejem a pečeme v troubě na 180 °C cca 20 minut. Mezitím slijeme a opláchneme fazole, necháme okapat. Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky, chorizo na menší kousky. Na pánvi opečeme doměkka cibuli, poté přidáme chorizo a opékáme dokřupava. Na talíře rozdělíme salát, fazole, pečená rajčátka a cibuli s chorizem. Do pánve po cibuli přidáme balzamikový ocet s medem, společně prohřejeme a zálivkou přelijeme salát.
Zdroj: časopis Apetit, březen 2010, str. 75
Poznámky:
- Uvedené množství je pro 2 osoby.
- Osobně mi fazolí přišlo pro dvě osoby hodně, na druhou stranu jsou dost vydatné, a tudíž vám pak salát vydá za hlavní jídlo.