Perfektní jako lehký oběd nebo večeře.
Ingredience: 2 hermelíny Pepa na grill, 20 dkg fazolek, 2 hrsti cherry rajčátek, olivový olej, libovolná směs sušeného koření
Postup: V misce promícháme olivový olej (2-4 lžíce) s kořením (já použila směs červeného, černého a zeleného drceného pepře, trochu tymiánu a rozmarýnu). Směsí potřeme hermelíny z obou stran a zabalíme je do alobalu. Troubu rozpálíme na 200 °C, ideálně s předvolbou gril. Fazolkám odřízneme z obou stran konce a povaříme je ve vroucí osolené vodě 3 minuty. Scedíme a ihned ponoříme do ledové vody, fazolky si zachovají barvu a křupavost. Omytá cherry rajčátka vložíme do pekáčku spolu s okapanými fazolkami a grilujeme cca 4 minuty. Poté přidáme hermelíny v alobalu a grilujeme dalších deset minut. Podáváme s opečenými tousty nebo jiným pečivem.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- K hermelínu se hodí i jiná grilovaná zelenina, třeba cibule, cuketa nebo lilek, stačí jen upravit dobu grilování.
- Jídlo můžete podávat s libovolným dipem nebo omáčkou, případně s brusinkami.