mary.ko@seznam.cz

Jablečné muffiny s marmeládou

05.10.2018 09:48

Díky jablkům jsou muffiny vláčné a marmeláda jim dodá další šmrnc.

Ingredience: 280 g hladké mouky, 1 prášek do pečiva, ½ lžičky mleté skořice, špetka soli, 115 g moučkového cukru, 250 g jablek, 2 vejce, 250 ml mléka, 85 g másla, libovolná marmeláda/džem

Postup: Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme skořici, sůl a cukr a vše promícháme. Jablka rozkrájíme na čtvrtky, zbavíme slupky a nastrouháme nahrubo. Máslo necháme rozpustit a vychladnout, poté smícháme s mlékem a rozšlehanými vejci. Do moučné směsi přidáme nastrouhaná jablka a tekutou hmotu. Vše promícháme, aby se složky spojily. Do formiček/košíčků na muffiny dáme vždy jednu lžíci těsta, doprostřed přidáme lžičku vybrané marmelády či džemu a doplníme opět těstem. Muffiny pečeme v troubě při 200 °C cca 20 minut. Necháme vychladnout a podáváme pocukrované, případně posypané skořicí.

Zdroj: Teeová,S.: 1 těsto, 100 muffinů, 1. vydání. Praha: nakladatelství Slovart 2009, str. 74

Poznámky:

  • Marmeládu/džem můžete použít v podstatě jakoukoliv, mne se osvědčily spíše výraznější typy jako pomeranč, borůvky, apod.