Taky máte takový ten list restaurací a bister, kam se chcete nutně podívat? Ne? Tak já ho mám. A z jeho obsahu si mohu odškrtnout další položku, konkrétně malé bistro v Korunní ulici s názvem Brixton Balls.
Jak již napovídá název, bistro se specializuje na masové koule různých druhů - klasické hovězí, hovězí s čedarem nebo slaninou, kuřecí, vegetariánské,… A ty si můžete dát na několik zajímavých způsobů – s bramborou kaší, těstovinami, v sendviči, jako pinsu nebo tzv. „Brixton loď.“ My jsme při návštěvě zkusili poslední dvě zmíněné varianty a byly to hody!
Pinsa je vlastně chlebová placka s rajčatovou omáčkou, kde navrch dostanete ještě uzenou mozarrellu, čedar a parmezán… A samozřejmě koule dle vašeho výběru. V Brixton lodi se zase ukrývá kombinace 3 masových kuliček, basmati rýže, nakrouhaného červeného zelí a omáčky – buď rajčatové nebo pikantnější kari. Zpočátku jsme měli strach, zda budou porce dostatečně velké, ale naše plné žaludky nás přesvědčily o opaku. Ocenit musím i sympatickou obsluhu (naši objednávku přijal přímo jeden z majitelů bistra – Luděk Netušil) a hlavně chuť samotných kuliček, které byly krásně šťavnaté.
Bistro je přitom opravdu malinké, najdete tu asi 7 barových židliček a velkou tabuli se všemi variantami – ta se nachází i venku před samotným bistrem. Mimo masové kuličky si můžete dát i různé saláty a veganské či vegetariánské pokrmy. Jakékoliv jídlo vám tu ochotně sbalí i s sebou, přitom se nebojí vám poradit nebo vás postrčit k experimentování s různými kombinacemi.
Velkým tématem je pak samozřejmě cena, která nemusí každému připadat adekvátní. Dle druhu kuliček zaplatíte za jídlo od 170 do 190 Kč. Na druhou stranu nejíte opravdu žádný polotovar, vše je čerstvé a z prvotřídních surovin. Pokud k tomu přičtu skvělou obsluhu a netradiční kulinářský zážitek, za mne je vše v pořádku :)
O Brixton Balls se více dočtete zde: https://www.brixtonballs.cz/ nebo na jejich stránce na Facebooku.