Poprvé jsem ji vařila na jednom srazu s kamarádkami, a ačkoliv jsem o ní původně nebyla úplně přesvědčená, naprosto mě dostala…
Ingredience: 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 1-2 rozdrcené sušené chilli papričky, 1 sáček mražené kukuřice, sůl, olivový olej, 100 g krevet
Postup: Cibuli pokrájíme nadrobno a v hrnci ji na olivovém oleji chvíli opékáme. Přidáme prolisovaný česnek a chilli papričku, chvíli mícháme, aby se chilli rozvonělo a česnek zezlátl. Vsypeme mraženou kukuřici, osolíme a zalijeme vodou tak, aby byla kukuřice potopená. Vaříme doměkka a poté rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Mezitím, co se vaří kukuřice, si připravíme krevety. Dobře je očistíme a omyjeme a pak je na troše olivového oleje opečeme na pánvi, ke konci posolíme a opepříme. Polévku rozdělíme do misek a ozdobíme je připravenými krevetami.
Zdroj: kuchařka Polévky z edice Apetit, Hachette Filipacchi 2000, spol. s.r.o., Praha 2010, str. 70
Poznámky:
- Chilli opět přidávejte podle chuti. Můžete použít místo sušených i čerstvé chilli papričky, nám bohatě stačila jedna čerstvá.