Vynikající jídlo s asijským nádechem.
Ingredience: 1 cibule, 1 balení kuřecích stehenních řízků, 2 brambory, 500 ml rajčatového pyré, 20 dkg fazolek, 1 bílý jogurt, olej, kari koření
Postup: Cibuli, fazolky i brambory očistíme, cibuli nakrájíme nadrobno a brambory na kostky. Kuřecí řízky omyjeme a nakrájíme na menší kousky. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm pár minut cibuli s kuřecím masem, aby se maso zatáhlo. Přidáme brambory, dle chuti posypeme kari kořením a necháme rozvonět. Poté přilijeme pyré, přivedeme k varu a necháme 15 minut zvolna vařit. Po 15 minutách přidáme očištěné fazolky, můžeme je ještě rozkrojit napůl. Podlijeme trochou vody a zvolna dusíme dalších 15 minut, aby bylo maso i zelenina měkké. Odstavíme a vmícháme bílý jogurt. Ihned podáváme.
Zdroj: Časopis Apetit – říjen 2010, str. 26
Poznámky:
- Kari podáváme s rýží nebo opečeným chlebem naan.
- Místo kari koření můžete použít kari pastu, jak s kořením, tak s pastou přitom nakládejte podle chuti.