mary.ko@seznam.cz

Kuřecí korma

30.09.2014 11:55

Ideální, pokud chcete začít ochutnávat asijskou kuchyni, korma je jemná a hlavně jednoduchá, největší práci za vás odvede totiž trouba.

Ingredience: 4 kuřecí řízky, 1 cibule, 2 velká rajčata, 50 g baby špenátu, 70 g korma kari pasty, 200 g bílého jogurtu, olej

Postup: V misce promícháme jogurt a kari pastu, přidáme kuřecí řízky překrojené na poloviny nebo na třetiny, přikryjeme a necháme marinovat v lednici alespoň 30 minut. V hrnci opečeme na oleji cibuli pokrájenou na plátky, poté ji smícháme s kuřecím masem a marinádou a zakryté vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C. Pečeme pomalu 4 hodiny, poté odklopíme, vmícháme baby špenát a rajčata pokrájená na kostky a pečeme ještě 15 minut při zvýšené teplotě 180 °C. Podáváme s rýží a posypané koriandrem.

Zdroj: časopis Apetit speciál - Kuchyně Asie, květen 2010, str. 62

Poznámky:

  • Kari pastu můžete použít i zelenou nebo červenou, záleží na tom, jak moc máte rádi pálivá jídla.
  • Do kormy můžete použít i nasekané chilli papričky, jen pak korma už nebude jemná... :)
  • Místo velkých rajčat zkuste použít menší cherry rajčátka.