Ideální, pokud chcete začít ochutnávat asijskou kuchyni, korma je jemná a hlavně jednoduchá, největší práci za vás odvede totiž trouba.
Ingredience: 4 kuřecí řízky, 1 cibule, 2 velká rajčata, 50 g baby špenátu, 70 g korma kari pasty, 200 g bílého jogurtu, olej
Postup: V misce promícháme jogurt a kari pastu, přidáme kuřecí řízky překrojené na poloviny nebo na třetiny, přikryjeme a necháme marinovat v lednici alespoň 30 minut. V hrnci opečeme na oleji cibuli pokrájenou na plátky, poté ji smícháme s kuřecím masem a marinádou a zakryté vložíme do trouby vyhřáté na 100 °C. Pečeme pomalu 4 hodiny, poté odklopíme, vmícháme baby špenát a rajčata pokrájená na kostky a pečeme ještě 15 minut při zvýšené teplotě 180 °C. Podáváme s rýží a posypané koriandrem.
Zdroj: časopis Apetit speciál - Kuchyně Asie, květen 2010, str. 62
Poznámky:
- Kari pastu můžete použít i zelenou nebo červenou, záleží na tom, jak moc máte rádi pálivá jídla.
- Do kormy můžete použít i nasekané chilli papričky, jen pak korma už nebude jemná... :)
- Místo velkých rajčat zkuste použít menší cherry rajčátka.