Kuřecí maso nepatří mezi moje oblíbené, protože se velmi snadno vysuší, ale náplň v tomto receptu způsobí, že řízky zůstanou šťavnaté a výborné.
Ingredience: 2 kuřecí prsní řízky, 4 nakládaná sušená rajčata, 100 g mozarelly, bazalka, sůl, pepř, olivový olej
Postup: Předehřejeme troubu na 200 °C. Řízky omyjeme, očistíme a do každého z nich uděláme ostrým nožem ze strany kapsu. Tu naplníme rajčaty, mozarellou a bazalkou. Maso z obou stran osolíme a opepříme. Na troše olivového oleje oba řízky osmažíme na pánvi, cca tři minuty po každé straně. Dáme na plech a necháme dojít v troubě asi 8-10 minut, dokud není maso propečené.
Zdroj: kuchařka Drůbež z edice Apetit, BURDA media 2000, s.r.o., Praha 2013, str. 112
Poznámky:
- Množství je pro dvě osoby, ale jídlo velmi snadno připravíte i pro více osob, stačí znásobit množství.
- Maso podávejte, s čím chcete, já doporučuji zelené fazolky uvařené ve vroucí vodě a pak osmažené na pánvi po masu nebo brambory přelité bylinkovým máslem.