Pokud máte rádi tataráky a netroufáte si jako já do toho pravého z hovězí svíčkové, zkuste losového - je extra jednoduchý, rychlý a dobrý.
Ingredience: 1 porce lososa - čerstvá a bez kůže, 1 malá šalotka, 1 limetka, 1-2 hrsti rukoly, kopr, sůl, pepř, lžíce olivového oleje, bagetka k podávání
Postup: Lososa omyjeme a osušíme a pak velmi ostrým nožem najemno nasekáme. V misce dle chuti smícháme s nadrobno nakrájenou šalotkou, limetkovou šťávou, nasekaným koprem, solí a pepřem. Rukolu opláchneme a smícháme jí s olivovým olejem. V toustovači nasucho opečeme plátky bagety a podáváme.
Zdroj: Kurzy vaření v Chefparade
Poznámky:
- Odolejte pokušení lososa rozmixovat, místo tartaru by vám vznikla lososová pasta.
- Všechny ingredience na dochucení přidávejte dle svojí vlastní chuti, případně je můžete i vynechat (např. spoustu lidí nemá rádo kopr).
- Tartar podávejte na jednom talíři spolu s rukolou a bagetkou. Pokud máte kulatá vykrajovátka, navršte směs na talíři do nich a pak je opatrně vyjměte, vytvoříte tak efektní, pravidelný tvar (viz foto).
- 1 porce lososa vyjde na tartar pro dvě osoby.