mary.ko@seznam.cz

Meruňkové pyré s bílým jogurtem a opraženými mandlemi

25.02.2016 07:05

Super tip na snídani!

Ingredience: 2 bílé jogurty, 10 meruněk, hrst plátků mandlí, citronová šťáva, třtinový cukr

Postup:  Plátky mandlí nasucho opražíme v pánvi (trvá to pár minut) a necháme vychladnout. Meruňky vypeckujeme (pokud používáme kompotované, tak pouze slijeme) a nakrájíme na větší kostky. Dáme do rendlíku, podlijeme trochou vody a necháme na středním až nižším plameni probublávat, dokud se meruňky úplně nerozpadnou, občas je zamícháme. Dle chuti přidáme buď citronovou šťávu, nebo třtinový cukr a rozmixujeme ponorným mixérem. Do menších skleniček nebo misek vrstvíme pyré, jogurt a na závěr posypeme mandlovými lupínky.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Množství je pro dvě osoby.
  • Jogurt kupujte hustý, řeckého typu nebo ho nechte přes noc okapat. Případně použije tvaroh. Já osobně jogurt už nesladím, protože mám ráda jeho přirozenou chuť a pyré mi vždy přijde sladké dost.
  • Meruňky jsou samozřejmě nejlepší čerstvé, ale klidně můžete použít i kompotované nebo experimentovat s různým ovocem – jahody, brusinky, broskve, atd.