Koriandr i zázvor dodají polévce správný říz.
Ingredience: 1 cibule, 1 petržel, 7 středně velkých mrkví, kousek zázvoru, 1 lžíce koriandru, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Všechnu zeleninu očistíme, cibuli pokrájíme nadrobno a mrkev s petrželí na kostičky. Na oleji nejprve osmahneme doměkka cibuli, přidáme mrkev s petrželí a ještě chvíli opékáme. Zalijeme cca 2 litry vody a 10 minut vaříme. Poté přidáme nastrouhaný kousek zázvoru a nasekaný koriandr a povaříme dalších 5 minut. Rozmixujeme ponorným mixérem a dochutíme.
Zdroj: Albert v kuchyni
Poznámky:
- Mrkev s petrželí se nebojte vařit déle, důležité je, aby byly měkké a daly se dobře rozmixovat.
- Vodu můžete nahradit zeleninovým vývarem.
- Vody/vývaru opět přidávejte tolik, aby polévka odpovídala vámi požadované konzistenci - řidší či krémovější.
- Koriandr lze nahradit za petrželku, můžete si nechat i trochu na ozdobení.
- Na vrch jsem použila dýňová semínka a trochu dýňového oleje, fantazii se ovšem meze nekladou, takže použijte to, co máte rádi.