Blíží se Vánoce a jak nejlíp udělat někomu radost než ho potěšit jedlým dárkem?
Ingredience: hermelíny menší velikosti (počet záleží na velikosti nádoby, do které je budete nakládat), červená cibule, pepř čtyř barev (celý), čerstvé chilli papričky, česnek, drcený pepř, slunečnicový olej na zalití
Postup: Cibuli i česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Hermelíny rozkrojíme, vnitřní strany opepříme (pokud máte rádi ostřejší chutě, můžete je posypat i špetkou sušeného chilli) a naplníme je cibulí a česnekem, případně čerstvou chilli papričkou. Hermelíny vrstvíme do vyšší skleněné nádoby těsně na sebe, jednotlivé vrstvy přitom prokládáme další cibulí, česnekem, papričkami a celým pepřem. Vše pak zalijeme slunečnicovým olejem a necháme v chladu a suchu zrát nejméně týden.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Množství všech ingrediencí upravte podle toho, kolik hermelínů nakládáte.
- Při vrstvení si vyhrajte a dávejte jednotlivé ingredience i po okrajích nádoby, vypadá to efektněji.