mary.ko@seznam.cz

Nakládaný hermelín

16.12.2014 13:16

Blíží se Vánoce a jak nejlíp udělat někomu radost než ho potěšit jedlým dárkem? 

Ingredience: hermelíny menší velikosti (počet záleží na velikosti nádoby, do které je budete nakládat), červená cibule, pepř čtyř barev (celý), čerstvé chilli papričky, česnek, drcený pepř, slunečnicový olej na zalití

Postup: Cibuli i česnek očistíme a nakrájíme na plátky. Hermelíny rozkrojíme, vnitřní strany opepříme (pokud máte rádi ostřejší chutě, můžete je posypat i špetkou sušeného chilli) a naplníme je cibulí a česnekem, případně čerstvou chilli papričkou. Hermelíny vrstvíme do vyšší skleněné nádoby těsně na sebe, jednotlivé vrstvy přitom prokládáme další cibulí, česnekem, papričkami a celým pepřem. Vše pak zalijeme slunečnicovým olejem a necháme v chladu a suchu zrát nejméně týden.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Množství všech ingrediencí upravte podle toho, kolik hermelínů nakládáte.
  • Při vrstvení si vyhrajte a dávejte jednotlivé ingredience i po okrajích nádoby, vypadá to efektněji.