Stačí smíchat všechny ingredience a večeře je na stole!
Ingredience: 200 g těstovin papardelle (pro 2 osoby), 1 velké čerstvé vejce, 150 ml smetany ke šlehání, 1 lžička citronové šťávy, 2 lžíce strouhaného parmazánu + k podávání, 120 g uzeného lososa, sůl, pepř
Postup: Prošleháme smetanu, vejce, citronovou šťávu a nastrouhaný parmazán. Vmícháme na nudličky nakrájeného lososa a podle chuti osolíme a opepříme. Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu, scedíme a ihned promícháme s připravenou omáčkou. Podáváme posypané parmazánem.
Zdroj: Časopis Apetit - srpen 2011, str. 48
Poznámky:
- Doporučuji omáčku moc nesolit, uzený losos je sám o sobě slaný dost.
- Pokud chcete mít těstoviny barevnější, vmíchejte do omáčky ještě 1 lžíci nasekané petrželky.