mary.ko@seznam.cz

Paprikovo-rajčatová směs s bagetkou

18.12.2015 07:17

Zkuste to jednou bez masa…

Ingredience: 1 větší cibule, 2 červené a 2 žluté papriky, 1 konzerva krájených rajčat, 1 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř, pár lístků bazalky, olivový olej

+ bagetka či jiné pečivo k podávání

Postup:  Na olivovém oleji osmahneme doměkka cibuli pokrájenou na plátky. Poté přidáme na kostičky nakrájené papriky a taktéž chvíli smažíme. Vmícháme rajčata a třtinový cukr. Plechovku od rajčat naplníme vodou a celou směs zalijeme - necháme na středním ohni dusit, dokud se voda neodpaří a nevznikne hustší zeleninová směs. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s pečivem, posypané lístky bazalky.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Směs je sice výborná sama o sobě, ale může sloužit i jako skvělý základ omáčky na těstoviny. Nebo ji zkuste podlít více vody, rozmixovat s trochou smetany dohladka a získáte zajímavý zeleninový krém.
  • Uvedené množství je pro 2 osoby.
  • Směs můžete v menších krabičkách zamrazit a poté pohodlně použít kdykoliv, kdy se vám nebude chtít dlouze vařit – třeba na již zmíněné těstoviny.