Zkuste to jednou bez masa…
Ingredience: 1 větší cibule, 2 červené a 2 žluté papriky, 1 konzerva krájených rajčat, 1 lžíce třtinového cukru, sůl, pepř, pár lístků bazalky, olivový olej
+ bagetka či jiné pečivo k podávání
Postup: Na olivovém oleji osmahneme doměkka cibuli pokrájenou na plátky. Poté přidáme na kostičky nakrájené papriky a taktéž chvíli smažíme. Vmícháme rajčata a třtinový cukr. Plechovku od rajčat naplníme vodou a celou směs zalijeme - necháme na středním ohni dusit, dokud se voda neodpaří a nevznikne hustší zeleninová směs. Dle chuti osolíme, opepříme a podáváme s pečivem, posypané lístky bazalky.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Směs je sice výborná sama o sobě, ale může sloužit i jako skvělý základ omáčky na těstoviny. Nebo ji zkuste podlít více vody, rozmixovat s trochou smetany dohladka a získáte zajímavý zeleninový krém.
- Uvedené množství je pro 2 osoby.
- Směs můžete v menších krabičkách zamrazit a poté pohodlně použít kdykoliv, kdy se vám nebude chtít dlouze vařit – třeba na již zmíněné těstoviny.