Šťavnaté paličky a k tomu vypečená nádivka, mňam!
Ingredience: 10 dkg anglické slaniny, 1 červené jablko, 2 řapíky celeru, 2 střední ciabatty, 250 ml drůbežího vývaru, 8 – 10 kuřecích paliček (dle počtu strávníků), olivový olej, sůl, pepř, 1 lžička fenyklových semínek
Postup: Slaninu nakrájíme na nudličky, jablko i celer na plátky. Vše promícháme v hlubším plechu spolu se dvěma lžícemi olivového oleje. Obě ciabatty nakrájíme na kostky a přidáme k jablku a celeru. Dáme do trouby předehřáté na 220 °C a necháme péct. Po deseti minutách zalijeme vývarem a promícháme, aby se vsákl. Kuřecí paličky potřeme olejem a posypeme fenyklovými semínky. Přidáme na plech, vše (maso i nádivku) osolíme a opepříme. Pečeme cca 50 minut dozlatova.
Zdroj: Časopis Apetit, duben 2013, str. 85
Poznámky:
- Množství paliček i nádivky upravte podle počtu strávníků.
- Do nádivky můžete přidat další ingredience, např. cibuli, česnek nebo hrst nasekaných vlašských ořechů.