Jednoduchá a výborná pomazánka, pro letní dny ideální.
Ingredience: 200 g lučiny nebo žervé, 1 svazek ředkviček, svazek pažitky, pár lžic mléka, sůl, pepř, žitný nebo jiný chléb k podávání
Postup: Z ředkviček odkrojíme lístky, pořádně je omyjeme, očistíme a nastrouháme na jemném struhadle. Posolíme a necháme alespoň čtvrt hodinky stát. Slijeme vodu, kterou ředkvičky pustily a ještě je co nejvíce vymačkáme. V misce utřeme lučinu s nastrouhanými a vymačkanými ředkvičkami a najemno nasekanou pažitkou, můžeme přidat pár lžic mléka. Dochutíme solí a pepřem. Pomazánku podáváme nejlépe namazanou na žitném chlebu, který posypeme čerstvou pažitkou.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Vynikající žitný chléb s mnoha příchutěmi dělají v Koláčkově pekárně (https://zitnychleb.cz/), která dodává pečivo do různých prodejen v Praze.