mary.ko@seznam.cz

Pórkový krém

12.12.2013 10:04

Zima je tu a co lépe se k ní hodí než teplá polévka.

Ingredience: 1 velký pórek, zeleninový vývar nebo voda, 1 smetana na vaření, sůl, pepř, olivový olej

Postup: Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Na troše olivového oleje ho pak v hrnci smažíme cca 3 minuty. Zalijeme vývarem, ale jen tolik, aby byl pórek ponořený. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni, dokud pórek zcela nezměkne. Poté rozmixujeme, přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem a vše společně prohřejeme. Podáváme s opečenou bagetkou.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • S bagetkou vydá polévka i za hlavní chod, ale jinak ji můžete klasicky podávat jako předkrm.
  • Pokud je na vás polévka moc hustá, stačí přidat trochu vody nebo smetany.