mary.ko@seznam.cz

Rajčatovo-těstovinová polévka

03.12.2012 10:42

Vydatné a přitom lehčí jídlo.

Ingredience: 2 mrkve, 1 velká cibule, 1 plechovka krájených rajčat, 200 g mraženého hrášku, 250 g těstovin tortellini, 1 l zeleninového vývaru, olivový olej, čerstvá bazalka, parmezán

Postup: Mrkve a cibuli očistíme, mrkve nakrájíme na kostičky a cibuli nasekáme najemno. V hrnci rozpálíme trochu oleje a opečeme na něm cca 5 minut cibuli s mrkví. Přidáme vývar, rajčata z plechovky a na mírném ohni povaříme 10 minut. Vsypeme tortellini a vaříme dle doby uvedené na obalu. Na posledních pět minut vaření přidáme mražený hrášek. Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme bazalkou a parmazánem.

Zdroj: Časopis Albert v kuchyni – červenec 2012, str. 15

Poznámky:

  • Spíše než polévka mi jídlo připadalo jako těstoviny s rajčatovou omáčkou, protože těstoviny ke konci hodně nabyly. Pokud tedy chcete opravdu polévku, doporučuji přidat více zeleninového vývaru.
  • Polévka s přehledem nahradí hlavní jídlo, můžete ji podávat s opečeným kouskem bagety nebo chleba.