Nebudu lhát, fazolky jsou moje oblíbená příloha, ale vám nic nebrání si jako přílohu dopřát rýži nebo rozpečenou bagetu.
Ingredience: 200 - 250 g kuřecích jater, 1 větší cibule, cca 100 ml vody/vývaru, 1 lžíce kečupu, sůl, olivový olej + příloha - fazolky, rýže, pečivo,...
Postup: Játra omyjeme a očistíme od veškerých blanek, větší kousky překrojíme. Očištěnou a na plátky nakájenou cibuli osmažíme na troše olivového oleje v pánvi doměkka, poté přidáme připravená játra a smažíme do zhnědnutí. Zalijeme vodou či vývarem, přiklopíme pokličkou a na mírném ohni dusíme cca 7-10 minut (vývar by se měl téměř celý vyvařit a zhoustnout do omáčky). Když jsou játra hotová, osolíme je a na závěr přimícháme lžíci kečupu. Podáváme s libovolnou přílohou.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Játra nikdy nesolte zasyrova, ztvrdla by a ztratila svou šťavnatost.