mary.ko@seznam.cz

Recepty z kolejní kuchyňky - minikarbanátky

08.07.2014 11:14

Narovinu - smažení karbanátků, obzvlášť v letním počasí, je dost nevděčná práce, ale když to vydržíte, pochutnáte si královsky.

Ingredience: 500 g míchaného mletého masa, 1 vejce, 1 citron, sůl, pepř, slunečnicový olej, ledový salát k podávání

Postup:  Citron opláchneme pod tekoucí vodou a oškrábeme z něj kůru, tu pak nasekáme ostrým nožem nadrobno. Mleté maso smícháme v míse s vejcem, solí, pepřem a nasekanou kůrou. Navlhčenýma nebo naolejovanýma rukama tvoříme menší karbanátky - ty pak smažíme v pánvi na slunečnicovém oleji z obou stran dozlatova. Podáváme s ledovým salátem, případně s další libovolnou přílohou.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Já musela karbanátky smažit, protože na koleji nemám k dispozici troubu, ale vám nic nebráni ji použít - usnadní vám práci a karbanátky budou navíc dietnější.
  • Na ochucení karbanátků můžete navíc použít nejrůznější čerstvé bylinky - od petrželky či majoránky až po oregano nebo koriandr.
  • Ve všech receptech, kde se používá čerstvá citronová kůra, je doporučováno koupit bio citron, který není chemicky ošetřen (já jsem ale vždycky kupovala normální a zatím žiju :P).