Spousta lidí si možná zrovna klepe na čelo, proč sem proboha dávám recept na míchaná vejce. Na to mám jednoduchou odpověď - i míchaná vejce se musí umět připravit tak, aby byla vláčná a nadýchaná, takže s chutí do toho.
Ingredience: 2-3 vejce, máslo, sůl, pepř, bageta či jiné pečivo k podávání
Postup: Vejce rozklepneme do misky a rozkvedláme je vidličkou, osolíme. Na pánvi necháme pomalu rozehřát máslo, nejlépe 1 velkou lžíci - na dietu si tu nehrajeme, máslo je totiž hlavní přísada, která dodá vejcím chuť a konzistenci, takže na něm nešetřete. Když je máslo rozehřáté, vlijeme do pánve vejce, pomalu je přitom vařečkou promícháváme ode dna a necháváme je postupně ztuhnout. Když mají vámi požadovanou konzistenci (někdo raději krémovější nebo naopak ztuhlejší), přendáme je na talíř a opepříme. Podáváme s pečivem, případně se zeleninou nebo salátem.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Zkuste obměnu klasiky a přidejte do vajíček těsně před dohotovením lžičku bazalkového pesta či uberte máslo a přidejte 1-2 lžíce smetany.