Když se vám omrzí míchaná vejce...
Ingredience: 2 větší vejce, 8-10 žampionů, máslo, sůl, pepř
Postup: Nejprve si očistíme žampiony - oloupeme je, odkrojíme špatné části a poté je pokrájíme na plátky. Vejce v misce rozkvedláme vidličkou, osolíme a opepříme. Na pánvi necháme rozehřát trochu másla a na něm osmahneme žampiony do zhnědnutí, těsně před vyndáním z pánve je osolíme a promícháme. Udržujeme teplé v misce přikryté alobalem nebo jiným vhodným způsobem. V uvolněné pánvi opět necháme rozehřát trochu másla a poté do ní vlijeme rozkvedlaná vejce. Ztlumíme plamen a necháme pomalu ztuhnout, pánev můžeme přikrýt pokličkou. Když má omeleta námi požadovanou konzistenci, přesuneme ji opatrně na talíř, přehneme a přidáme žampiony.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Omeleta má spoustu variací a dá se k ní zužitkovat skoro všechno, zkuste třeba jarní cibulku, pórek, šunku, slaninu, kozí sýr, bylinky, atd.