mary.ko@seznam.cz

Recepty z kolejní kuchyňky – opečená cuketka

22.04.2014 10:51

Slouží jako příloha k masu nebo i jako hlavní jídlo, pokud vyberete větší cuketu a přidáte trochu kvalitní uzeniny.

Ingredience: 1 malá či střední cuketa, 3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, případně 10 dkg slaniny

Postup: Cuketu pořádně omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme ji na tenké plátky. Česnek očistíme a stejně jako cuketu pokrájíme na plátky. Pokud budete cuketu jíst jako hlavní jídlo, nakrájejte na kostičky připravenou slaninu. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na půl minuty česnek. Poté přidáme cuketu a opékáme na vyšším plameni tak, aby zkřehla, ale pořád zůstala pevná. V pánvi ji dle chuti osolíme a opepříme a přendáme na talíř. V případě hlavního chodu posypeme cuketu dozlatova opečenou slaninou, jinak podáváme jako přílohu k libovolnému masu.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Česnek opékejte samostatně opravdu jen chvíli, jinak by vám zhnědnul a zhořknul.