Slouží jako příloha k masu nebo i jako hlavní jídlo, pokud vyberete větší cuketu a přidáte trochu kvalitní uzeniny.
Ingredience: 1 malá či střední cuketa, 3 stroužky česneku, olivový olej, sůl, pepř, případně 10 dkg slaniny
Postup: Cuketu pořádně omyjeme, odkrojíme konce a nakrájíme ji na tenké plátky. Česnek očistíme a stejně jako cuketu pokrájíme na plátky. Pokud budete cuketu jíst jako hlavní jídlo, nakrájejte na kostičky připravenou slaninu. Na pánvi rozpálíme olej a vložíme na půl minuty česnek. Poté přidáme cuketu a opékáme na vyšším plameni tak, aby zkřehla, ale pořád zůstala pevná. V pánvi ji dle chuti osolíme a opepříme a přendáme na talíř. V případě hlavního chodu posypeme cuketu dozlatova opečenou slaninou, jinak podáváme jako přílohu k libovolnému masu.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Česnek opékejte samostatně opravdu jen chvíli, jinak by vám zhnědnul a zhořknul.