Venku přes třicet stupňů - komu by se chtělo stát u plotny? Stačí smíchat pár ingrediencí a je hotovo.
Ingredience: 1 menší pórek, 1 konzerva kukuřice, 1 zakysaná smetana, 3 lžíce majonézy, sůl, pepř, chleba k podávání
Postup: Pórek očistíme a pořádně omyjeme, zbavíme ho zelených částí a pokrájíme na tenké plátky. Kukuřici slijeme a v míse smícháme s pórkem, smetanou a majonézou. Dle chuti osolíme a opepříme. Podáváme vychlazené s chlebem nebo jiným libovolným pečivem.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Salát je mnohem lepší uleželý, doporučuju ho proto připravit pár hodin nebo den předem.
- Solte i pepřete vždy podle chuti a raději průběžně ochutnávejte.
- Do salátu se skvěle hodí i klíčky nebo mungo výhonky.
- Mně toto množství bohatě stačilo na 2 porce, vy si ale klidně můžete dát více pečiva nebo do salátu přidat již výše zmíněné klíčky.