mary.ko@seznam.cz

Recepty z kolejní kuchyňky – vepřové plátky s opečenou paprikou a dipem ze zakysané smetany

26.05.2014 09:56

Názorný příklad toho, co se dá vykouzlit s pomocí jediné pánve.

Ingredience: 2 vepřové plátky, 1 červená paprika, zakysaná smetana, sušený česnek, olivový olej, sůl, pepř

Postup:  Vepřové plátky opatrně naklepeme hřbetem ruky a z obou stran osolíme a opepříme. Potřeme je olivovým olejem a necháme chvíli odležet. Mezitím si očistíme a omyjeme papriku a pokrájíme ji na plátky. Na dip smícháme zakysanou smetanu se lžičkou sušeného česneku a špetkou soli. Na pánvi rozehřeje trochu olivového oleje a zprudka na něm opečeme papriky, stačí pár minut do zkřehnutí, popř. doměkka (záleží na vaší chuti). Přendáme do misky a udržujeme teplé. V pánvi opečeme plátky potřené olejem z obou stran dozlatova. Podáváme s pečenou paprikou a dipem. 

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Vepřové plátky můžete den předem naložit - smíchejte pár lžic olivového oleje s půl lžičkou sladké papriky a půl lžičkou sušeného česneku, důkladně jím potřete plátky z obou stran a nechte v chladu do druhého dne uležet.
  • Při pečení paprik odolejte pokušení ztlumit teplotu, mohly by pustit šťávu a začít se místo pečení dusit.