mary.ko@seznam.cz

Recepty z kolejní kuchyňky – vepřový plátek s houbovou omáčkou a fazolkami

19.05.2014 12:43

Zase mi v lednici zbylo pár ingrediencí, stačilo jen dokoupit moje oblíbené fazolky a jídlo bylo na světě.

Ingredience: 1 plátek vepřové pečeně/kotlety, 5-6 středních žampionů, 1 střední cibule, 3 stroužky česneku, 2 lžíce Philadelphie nebo jiného smetanového sýra, fazolky jako příloha, sůl, pepř, olivový olej

Postup: Nejprve očistíme všechnu zeleninu včetně fazolek (ty omyjeme a odřízneme z obou stran konce). Cibuli, česnek i žampiony nakrájíme na plátky. Vepřové pomocí kloubů lehce naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Na pánvi necháme rozehřát trochu olivového oleje a opečeme na něj maso z obou stran dohněda. Přesuneme do misky, kterou přikryjeme alobalem, aby maso nevychladlo. Do pánve opět přidáme olej a na něm osmahneme cibuli dosklovita, poté přidáme houby a česnek. Smažíme, dokud nejsou houby hotové. Mezitím si připravíme fazolky - v osolené a vroucí vodě je uvaříme doměkka (nebo na skus, záleží na vás). Do pánve nakonec přimícháme sýr a necháme rozpustit, případně přidáme pár lžic vody, aby směs měla "omáčkovitou" konzistenci. Dochutíme solí a pepřem. Maso podáváme přelité houbovou omáčkou a s uvařenými fazolkami.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Pokud vám maso vychladlo, dejte ho ještě na chvíli prohřát do pánve k omáčce.
  • U přílohy se samozřejmě nemusíte omezit pouze na fazolky, ale v této úpravě se jedná o poměrně lehkou a dietní večeři.