Jednoduché špízy, na které si v podstatě můžete napíchnout, co chcete.
Ingredience: 1 lžíce olivového oleje, 1 lžíce medu, 1 lžíce celozrnné hořčice, 8 plátků slaniny, 8 vepřových nebo jakýchkoliv jiných oblíbených klobásek, 16 malých žampionů, 16 třešňových rajčátek, sůl, pepř
Postup: Troubu si nastavíme na gril nebo rozpálíme grilovací pánev. V misce smícháme olej, med, hořčici, trochu soli a pepře. Klobásky obalíme ve slanině a střídavě je spolu s rajčátky a žampiony napichujeme na špízové jehly. Kebaby potřeme připravenou marinádou a grilujeme je po obou stranách dozlatova.
Zdroj: Časopis Apetit, říjen 2011, str. 29
Poznámky:
- Špízy můžete podávat s bagetkou nebo se salátem, na obrázku je rychlý salát z ředkviček, červené cibule a okurky, posypaný sezamovými semínky.
- Ačkoliv je v ingrediencích vždy uvedeno potřebné množství, těžko budete v supermarketu kupovat přesně 16 třešňových rajčátek nebo 8 plátků slaniny. Množství tedy nakupte dle potřeby a počtu strávníků, a pokud vám ingredience zbydou, není nic snazšího než udělat pár špízů navíc.