mary.ko@seznam.cz

Salát s broskvemi, mozzarellou a prosciuttem

08.10.2012 12:15

Kdo má rád sladko-slané kombinace, ten si tento salát velmi rychle oblíbí...

Ingredience: 2 broskve nebo nektarinky, pár plátků prosciutta, 1 mozzarella, salát nebo 2 hrsti rukoly, 2 lžíce opražených piniových oříšků, 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce citronové šťávy, 1/2 lžíce javorového sirupu

Postup: Broskve nakrájíme na čtvrtinky, prosciutto natrháme a mozzarellu nakrájíme na plátky. Na talíře dáme rukolu/salát a na ni rozdělíme uvedené suroviny. Na zálivku prošleháme olivový olej, citronovou šťávu a javorový sirup. Pokapeme jí salát a posypeme piniovými oříšky.

Zdroj: kuchařka Saláty z edice Apetit, Hachette Filipacchi 2000, spol. s.r.o., Praha 2011, str.136

Poznámky:

  • V receptu je původně uvedená rukola, já ji doma neměla, tak jsem použila salát a na chuti to rozhodně neubralo.
  • K salátu můžete podávat opečené plátky chleba nebo krutonky.
  • Místo javorového sirupu můžete použít i med.
  • "Opražené" piniové oříšky získáte snadno - stačí je pár minut nasucho míchat v rozpálené pánvi.
  • Uvedené množství je pro dvě osoby.