S rozpečeným pečivem vydá i za celou večeři.
Ingredience: směs salátových lístků, 2 hrsti sušených brusinek, kozí sýr, dýňový olej, pepř, rozpečená bagetka či jiné pečivo k podávání
Postup: Salátové lístky naaranžujeme na talíře, přidáme sušené brusinky a navrch kozí sýr (pokud máte sýr plísňového typu, můžete ho nechat v troubě trochu rozpéct). Salát pokapeme dýňovým olejem a opepříme. Podáváme s rozpečenou bagetou.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Na kvalitě sýra nešetřete, v receptu hraje hlavní roli. Použít můžete jakýkoliv, který máte rádi – krémový, poloměkký či jako já plísňový (konkrétně La Bûche de Chèvre Président).
- Salát můžete ozvláštnit pár kapkami balzamikového octa nebo přidat do každé porce hrst nasekaných vlašských ořechů.
- Pokud máte rádi dresinky, promíchejte před podáváním salátové lístky se 3 lžícemi olivového oleje smíchaným se lžičkou hrubozrnné hořčice a lžičkou medu.
- Množství je pro 2 osoby.