Salát, který je geniální svou jednoduchostí.
Ingredience: libovolná směs salátových lístků, 2 vejce, 10 dkg slaniny, 2 hrsti černých oliv, parmazán, olivový olej, sůl, pepř
Postup: Salátové lístky rozdělíme do hlubokých talířů nebo misek. Použít můžete prakticky jakékoliv - rukolu, baby špenát, polníček, případně již předpřipravenou směs salátových lístků jako já. Vejce uvaříme buď natvrdo, nebo tak, aby byl žloutek uvnitř alespoň trochu tekutý. Plátky slaniny necháme vyškvařit v troubě nebo na pánvi dokřupava. Do salátu přidáme olivy, navrch vložíme vejce, slaninu a ozdobíme pár hoblinami parmazánu. Dochutíme solí a pepřem a pokapeme trochou oleje.
Zdroj: Fantazie
Poznámky:
- Množství je pro dvě osoby.
- K salátu můžete podávat opečenou bagetku nebo tousty.
- Salát můžete před rozdělením do talířů smíchat s libovolným dresinkem či trochou oleje smíchaným s citronovou šťávou. Já dávám většinou přednost přirozené chuti salátu a tak ho jen před podáváním pokapu trochou kvalitního oleje nebo balzamika.