mary.ko@seznam.cz

Salát s tuňákem, olivami a vejcem

01.02.2016 17:35

Lehký, svěží a s nekonečně mnoho obměn.

Ingredience: směs salátových lístků, 1 konzerva tuňáka, 2 vejce, 1 sklenička zelených oliv, citron, olivový olej, sůl, pepř

Postup:  Nejprve si uvaříme natvrdo vejce, ty potom oloupeme a rozkrojíme napůl. V misce promícháme olivový olej (2-4 lžíce) se lžící vymačkané citronové šťávy, solí a pepřem. Do servírovacích talířů rozložíme salátové lístky, které pokapeme polovinou zálivky. Poté přidáme scezené olivy, okapaného tuňáka a rozpůlená vejce. Přidáme zbylou zálivku a servírujeme.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Množství je pro 2 osoby.
  • Salát podávejte ideálně s rozpečeným toustem nebo bagetkou. 
  • Ingredience můžete samozřejmě všechny smíchat najednou ve větší míse, ale já je raději přidávám na talíř postupně – lépe to vypadá a každý si může salát následně dopřát, jak chce.
  • Jak je zmíněno na začátku, salát má miliony obměn, můžete do něj přidat kapary, černé olivy, sardelové řezy, proužky opečené slaniny, jinou zeleninu, atd. Vše záleží jen na Vaší chuti a fantazii ;)