Ačkoliv jsem klasický masožravec a na dobrý steak nedám dopustit, občas dám ráda masu dovolenou a zkouším nové chutě. Mnoho lidí si pod vegetariánskou stravou představí jen syrovou zeleninu a ovoce, ale vegetariánská kuchyně v sobě skrývá mnohem víc! Důkazem toho může být zrovna probíhající Vegetfest, který je opět jako mnoho mnou již zmíněných předchozích festivalů zastřešen stránkou Alakarte.
Zdroj: https://www.alakarte.cz/vegetfest/2013
Festival trvá až do 17. března a všechna tříchodová menu můžete dostat za 290 Kč na osobu. A ruku na srdce, nesbíhají se vám po přečtení následujícího menu sliny?
- Předkrm: Žampiony plněné provensálskou zeleninou, gratinované gorgonzolou s kaparovým dipem.
- Hlavní chod: Dýňové risotto se šalvějí a cuketou, zjemněné lanýžovým olejem a podávané s parmezánem Grana Padano.
- Dezert: Pečený ananas s mátou a malinovým coulis.
Toto a mnoho dalších výborných menu můžete na najít na: https://www.alakarte.cz/vegetfest/2013
Tak seberte odvahu a běžte zkusit něco nového!