Ideální, když potřebujete spotřebovat nadměrnou úrodu cuket. A navíc dobré!
Ingredience: 2 velké cukety, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, pepř
Na dip: 1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 2 stroužky česneku, sůl, pepř
Postup: Cukety omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Všechny je osolíme a opepříme a rovnou obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Obalené plátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje jako řízky z obou stran dozlatova. Na dip smícháme všechny uvedené ingredience (sůl a pepř dle chuti) a dáme do doby podávání chladit do lednice.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- V klasickém trojobalu nemusíte obalit pouze cuketu, zkuste pro změnu třeba rajčata nebo lilek.
- Strouhanku můžete použít klasickou nebo si udělejte čerstvou obměnu - rozmixujte světlý toustový chléb s trochou parmezánu a snítkou petrželky.
- Do dipu můžete nasekat trochu pažitky nebo petrželky nebo použijte jakékoliv vaše oblíbené bylinky.