mary.ko@seznam.cz

Smažená cuketa s česnekovým dipem

05.08.2014 08:18

Ideální, když potřebujete spotřebovat nadměrnou úrodu cuket. A navíc dobré!

Ingredience: 2 velké cukety, 2 vejce, hladká mouka, strouhanka, sůl, pepř

Na dip: 1 bílý jogurt, 1 zakysaná smetana, 2 stroužky česneku, sůl, pepř

Postup: Cukety omyjeme a nakrájíme na silnější plátky. Všechny je osolíme a opepříme a rovnou obalujeme v mouce, vejci a strouhance. Obalené plátky smažíme ve vyšší vrstvě oleje jako řízky z obou stran dozlatova. Na dip smícháme všechny uvedené ingredience (sůl a pepř dle chuti) a dáme do doby podávání chladit do lednice.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • V klasickém trojobalu nemusíte obalit pouze cuketu, zkuste pro změnu třeba rajčata nebo lilek.
  • Strouhanku můžete použít klasickou nebo si udělejte čerstvou obměnu - rozmixujte světlý toustový chléb s trochou parmezánu a snítkou petrželky.
  • Do dipu můžete nasekat trochu pažitky nebo petrželky nebo použijte jakékoliv vaše oblíbené bylinky.