mary.ko@seznam.cz

Špagety aglio olio s krevetami

29.03.2016 07:01

Rychlé, jemně pikantní a taaaaaaak dobré…

Ingredience: 250 g špaget (polovina balení), 10 předvařených či čerstvých tygřích krevet, 2 chilli papričky, 4 stroužky česneku, hrst petrželky, olivový olej, trocha parmezánu na posypání

Postup:  Špagety uvaříme dle návodu na obalu al dente. Mezitím si připravíme krevety – vyloupeme je z krunýře a odtrhneme hlavičku a ocásek. Chilli papričky rozpůlíme a vyndáme z nich semínka (ty jsou na papričkách nejpálivější), poté je spolu s očištěnými stroužky česneku pokrájíme na plátky. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej a osmažíme na něm plátky česneku - stačí cca minutu, dokud se nerozvoní. Přidáme papričky a krevety, vše krátce osmahneme a na závěr vhodíme hrst nasekané petrželky. Když jsou špagety uvařené, přendáme je pomocí kleští do pánve a vše pořádně promícháme a dle potřeby prohřejeme. Na talíři ozdobíme nastrouhaným parmezánem, olivovým olejem a pepřem.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Množství je pro 2 osoby.
  • Pokud máte rádi hodně pikantní jídla, nemusíte z papriček odstraňovat semínka.
  • Krevety můžete použít i čerstvé, potom je ovšem doporučuji osmažit zvlášť a pak jen přidat do pánve s petrželkou a vše společně prohřát.
  • Pokud nejste fanoušci mořských plodů, použijte místo krevet na plátky pokrájenou parmskou šunku nebo maso vynechejte úplně – v originální verzi aglio olio stejně není.