Kdo neochutnal čerstvý steak z tuňáka, neví jak výborná může být ryba!
Ingredience: 2 steaky z tuňáka, 1 lžíce kaparů, 1 lžíce nasekaného čerstvého oregana, 1 malá červená cibule, 2 lžičky červeného vinného octa, 2 lžíce olivového oleje, 200 g zelených fazolek, sůl
Postup: V misce smícháme kapary, oregano, červenou cibuli nakrájenou nadrobno, ocet a lžíci oleje. Fazolky očistíme a dáme na 3 minuty povařit do vroucí osolené vody. Steaky potřeme druhou lžící oleje a na pánvi je opékáme po každé straně 2 minuty. Poprášíme solí a podáváme s fazolkami a cibulovou salsou.
Zdroj: Časopis Apetit – duben 2012, str. 24
Poznámky:
- Tuňáka připravujte co nejkratší dobu a podobně jako kvalitní hovězí maso nejlépe medium, čím méně je propečený, tím je chutnější.
- Fazolky můžete po uvaření orestovat na troše oleje s 10 dkg slaniny nakrájené na kostičky.