Aneb salát nemusí být jen zelené lístky a k tomu pár ingrediencí.
Ingredience: 120 g libovolných těstovin (penne, fusilli, farfalle,..), vanička/balení baby špenátu, plechovka černých oliv, 2 hrsti nakládaných sušených rajčat, 1 mozzarella, 3-4 lžíce libovolného pesta, 2 lžíce strouhaného parmezánu, větší hrst slunečnicových semínek
Postup: Těstoviny uvaříme ve vroucí vodě na skus (al dente), scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si připravíme ostatní suroviny – propereme špenát (pokud je to potřeba), rajčata pokrájíme na proužky a mozzarellu na kostičky. Těstoviny smícháme s většinou ingrediencí – špenátem, olivami, rajčaty, mozzarellou a pestem. Připravíme do talířů a každou porci posypeme parmezánem a slunečnicovými semínky.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Množství je pro 2-3 osoby, ingrediencí je totiž hodně a salát je poměrně sytý.
- Pesto můžete použít jakékoliv máte rádi – bazalkové, rajčatové, bylinkové, apod.