Zasytí a nepřecpou, ideální lehká večeře.
Ingredience: 1 plechovka tuňáka, 225 g majonézy, 1 lžíce kaparů, 1 lžička nastrouhané citronové kůry, 1 lžíce nasekaného kopru, 2 lžíce nasekané petrželky, toustový chléb, mladý špenát, svazek ředkviček
Na zálivku: 2 lžíce olivového oleje, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 1 lžíce vinného octa, sůl, pepř
Postup: Tuňáka slijeme, necháme okapat a smícháme s majonézou, kapary, citronovou kůrou, koprem a petrželkou. Dle chuti osolíme a opepříme. Toustový chléb si vyskládáme na pracovní plochu a na polovinu z nich rozdělíme vytvořenou pomazánku, přikryjeme vždy druhým plátkem a necháme opéct v toustovači nebo na grilovací pánvi. Mezitím, co se tousty pečou, si připravíme salát. Ředkvičky očistíme a omyjeme, pořádně propereme špenát. Na zálivku smícháme všechny uvedené suroviny a promícháme se špenátem a ředkvičkami. Ihned podáváme k sendvičům.
Zdroj: Časopis Albert v kuchyni – listopad 2012, str. 10
Poznámky:
- Sendviče můžete samozřejmě podávat s jakýmkoliv jiným salátem nebo zeleninou, záleží na chuti.
- Pokud vám zbyde pomazánka, uschovejte ji na další den nebo ji promíchejte s pár uvařenými bramborami a vznikne vám další zajímavý salát.
- Citronovou kůru použijte nejlépe čerstvou a z biocitronu.
- Kopr i petrželka se vždy prodávají po větších svazcích, zpracujte je vždy naráz, a co neupotřebíte hned, dejte do malých pytlíčků v menších množstvích zamrazit, kopr i petrželku je dobré mít vždy po ruce.