Jednoduchá klasika, která přitom chutná téměř všem.
Ingredience: 4-5 vajec, 100 g lučiny, 2-3 lžíce majonézy, hrst hladkolisté petrželky, sůl, pepř, pečivo k podávání
Postup: Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout a zbavíme skořápky. Rozpůlíme je a do misky vždy vydloubneme žloutek, bílky nastrouháme na jemném struhadle. Žloutky rozmačkáme spolu s lučinou a majonézou, přidáme nastrouhané bílky a nasekanou petrželku. Dochutíme solí a pepřem. Podáváme s libovolným pečivem.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Jak uvařit vejce natvrdo? Vložíme je do studené vody a od chvíle, co voda začne vřít, necháme vařit 10 minut.
- Bílky nemusíme strouhat, lze je jednoduše i nasekat najemno, při nastrouhání ale bude mít pomazánka lepší konzistenci.