Zmrzlina v zimě? Klidně! Zalezte si do postele, pusťte si film a vychutnejte si chuť smetany a medu.
Ingredience: 250 ml šlehačky, 250 g mascarpone, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce medu
Postup: Šlehačku vyšleháme dotuha a smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Přendáme do misky a přelijeme medem. Přikryjeme a necháme přes noc nebo několik hodin ztuhnout v mrazáku.
Zdroj: Časopis Food, číslo vydání a stranu už si bohužel nepamatuji ;)
Poznámky:
- Na této zmrzlině je skvělé, že je velmi jednoduchá na přípravu a na rozdíl od "pravé" zmrzliny se nemusí dělat ve zmrzlinovači ani se několikrát promíchávat v mrazáku, aby měla hebkou konzistenci.
- Zmrzlinu můžete proložit medem v několika vrstvách a ne ho dávat pouze navrch.
- Směs se dá ozvláštnit přidáním nasekaných ořechů nebo třeba čokoládou.