mary.ko@seznam.cz

Vanilková zmrzlina s medem

02.03.2015 09:07

Zmrzlina v zimě? Klidně! Zalezte si do postele, pusťte si film a vychutnejte si chuť smetany a medu.

Ingredience: 250 ml šlehačky, 250 g mascarpone, 2 vanilkové cukry, 2-3 lžíce medu

Postup:  Šlehačku vyšleháme dotuha a smícháme s mascarpone a vanilkovým cukrem. Přendáme do misky a přelijeme medem. Přikryjeme a necháme přes noc nebo několik hodin ztuhnout v mrazáku.

Zdroj: Časopis Food, číslo vydání a stranu už si bohužel nepamatuji ;)

Poznámky:

  • Na této zmrzlině je skvělé, že je velmi jednoduchá na přípravu a na rozdíl od "pravé" zmrzliny se nemusí dělat ve zmrzlinovači ani se několikrát promíchávat v mrazáku, aby měla hebkou konzistenci.
  • Zmrzlinu můžete proložit medem v několika vrstvách a ne ho dávat pouze navrch.
  • Směs se dá ozvláštnit přidáním nasekaných ořechů nebo třeba čokoládou.