mary.ko@seznam.cz

Velikonoční nádivka

01.04.2018 08:40

Správně by v ní měly být kopřivy, ale výborná je i bez nich třeba s petrželkou nebo v tomto případě s jarní cibulkou.

Ingredience: 5 rohlíků, 3 vejce, 200-300 g vařeného uzeného, 100 ml mléka, svazek jarní cibulky, sůl, pepř, muškátový oříšek

Postup: Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka, rohlíky i uzené na kostičky. Vejce rozkvedláme s mlékem, dle chuti přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Tekutou směs smícháme v míse s ostatními ingrediencemi a pořádně promícháme. Necháme chvíli odpočinout, aby rohlíky nasály mléko a vejce. Směs přendáme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme v troubě do zezlátnutí: 35-40 minut při 200 °C.

Zdroj: fantazie

Poznámky:

  • Množství je cca pro 4 osoby. Když k nádivce uděláte zeleninový salát, máte skvělou lehkou velikonoční večeři či oběd.
  • Jak je uvedeno výše, do nádivky se tradičně dávají mladé kopřivy. Nahradit je můžete bylinkami jako je petrželka nebo pažitka.
  • Pozor na sůl, uzené bývá samo o sobě slané dost, takže doporučuji spíše soli ubrat a raději postupně dochucovat. Stejně tak šetřete s muškátovým oříškem, je hodně aromatický. 
 
Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode