Správně by v ní měly být kopřivy, ale výborná je i bez nich třeba s petrželkou nebo v tomto případě s jarní cibulkou.
Ingredience: 5 rohlíků, 3 vejce, 200-300 g vařeného uzeného, 100 ml mléka, svazek jarní cibulky, sůl, pepř, muškátový oříšek
Postup: Jarní cibulku očistíme a pokrájíme na kolečka, rohlíky i uzené na kostičky. Vejce rozkvedláme s mlékem, dle chuti přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Tekutou směs smícháme v míse s ostatními ingrediencemi a pořádně promícháme. Necháme chvíli odpočinout, aby rohlíky nasály mléko a vejce. Směs přendáme do pekáčku vymazaného máslem a pečeme v troubě do zezlátnutí: 35-40 minut při 200 °C.
Zdroj: fantazie
Poznámky:
- Množství je cca pro 4 osoby. Když k nádivce uděláte zeleninový salát, máte skvělou lehkou velikonoční večeři či oběd.
- Jak je uvedeno výše, do nádivky se tradičně dávají mladé kopřivy. Nahradit je můžete bylinkami jako je petrželka nebo pažitka.
- Pozor na sůl, uzené bývá samo o sobě slané dost, takže doporučuji spíše soli ubrat a raději postupně dochucovat. Stejně tak šetřete s muškátovým oříškem, je hodně aromatický.
