S přítelem jsme začali objevovat asijskou kuchyni a tohle kari nás naprosto nadchlo.
Ingredience: 400 g vepřové panenky nebo pečeně, svazek jarní cibulky, 175 g baby kukuřiček, 400 ml kokosového mléka, svazek koriandru, 4 lžíce thajské červené kari pasty, 4 lžíce arašídového másla, 1 lžíce třtinového cukru, 1 lžíce sójové omáčky, slunečnicový olej, sůl, rýže k podávání
Postup: Jarní cibulku očistíme, z koriandru otrháme lístky a stonky spolu s cibulkou pokrájíme nadrobno. Ve větší pánvi nebo kastrolu rozehřejeme olej a opékáme koriandrové stonky a cibulku jednu minutu. Medailonky rukou lehce naklepeme, osolíme a přidáme do pánve, kde je opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme kari pastu a arašídové máslo a necháme cca 30 sekund rozvonět, poté přisypeme cukr a přilijeme kokosové mléko, sójovou omáčku a 200 ml vody. Promícháme, přiklopíme a necháme 10-15 minut dusit. Nakonec přidáme kukuřičky a necháme ještě 3 minuty vařit, aby byly měkké a omáčka zhoustla. Podáváme s uvařenou rýží.
Zdroj: Časopis Apetit, únor 2015, str. 18
Poznámky:
- Jídlo můžete efektně podávat přímo z pánve, ze které si každý nandá. Před podáváním ještě doporučuji posypat otrhanými koriandrovými lístky.
- Uvedené množství je pro 4 osoby, ale pokud vezmete v úvahu přídavky, počítejte spíš se třemi porcemi :)