mary.ko@seznam.cz

Vepřové kotlety s hořčično-smetanovou omáčkou

27.10.2013 09:10

Jednoduché a dobré, navíc z nich můžete udělat jak dietní, tak vydatnou večeři.

Ingredience: 4 vepřové kotlety, 2 větší cibule, 75 ml bílého vína, 1 lžíce hrubozrnné hořčice, 150 ml smetany ke šlehání, olivový olej, sůl, pepř

Postup: Kotlety naklepeme, z obou stran osolíme a opepříme. V pánvi na troše oleje opečeme všechny kotlety z obou stran dozlatova. Maso zabalíme do alobalu, aby nevychladlo, a na chvíli odložíme stranou. Do pánve přidáme na plátky nakrájenou cibuli a opékáme do zlatavé barvy. Podlijeme vínem a necháme ho trochu odvařit. Pak přidáme hořčici a smetanu, prohřejeme, případně dochutíme. Kotlety podáváme přelité výslednou omáčkou a jakoukoliv přílohou, kterou máme rádi.

Zdroj: časopis Apetit, červenec 2013, str. 32

Poznámky:

  • Jak jsem již zmínila v úvodu, z kotlet můžete vytvořit dvě různá jídla – pokud chcete jíst dietněji, dejte si jako přílohu zelené fazolky, pro vydatnější jídlo si ke kotletám udělejte bramborové noky.
  • Pokud nemáte víno, nevadí, nahraďte ho vývarem nebo ho úplně vynechejte.